Diggcinema | Music Exploit | MP3 VALLEY | CANLI TV

Pazar, Temmuz 15, 2007

Bana Bir Şeyhler Oluyor

Bana Bir Şeyhler Oluyor
Yılmaz Erdoğan

cd1


Tam ekran izlemek için buraya tıklayın

cd2


Tam ekran izlemek için buraya tıklayın

Bana Bir Şeyhler Oluyor

"Anlatacaklarım var! Vaaz vermek değil niyetim, duyduğumu söylemek. Söylemeye değer şeyler duyuyorum zira. Belki hayatı daha yaşanır kılmak için ya da belki sade, ama sade anlatmak için... Sen anlat dedi Tanrı bana, anlaşılsın diye değil, hiçbir mükafat istemeden anlat... Çünkü bir mükafattır artık bir anlatıcıya doğru düzgün anlaşılmak! Sen anlat dedi... Sen sade anlat! Umudu hatırlatsın diye umutsuzluğu, çareye yol açsın diye çaresizliği anlat... Ders verme dedi kimseye, çünkü hoca denmez öğrenmesini bitirene. Çırakları olan bir çıraktır usta, olsa olsa... Sen anlat dedi bana Tanrı, sen sade anlat...”

Bu sözler Hilmi Duran’a ait. Kendisi Yılmaz Erdoğan’ın kalem aldığı, “Bana Bir Şeyhler Oluyor” adlı oyunun esas adamı. Her gün televizyonlarda hikayelerini seyrettiğimiz, gazetelerin üçüncü sayfalarında karşımıza çıkan insanlardan biri o. Ve anlatacak traji-komik bir hikayesi var.

Ekip/Cast
Altan Erkekli (Oyuncu)
1955 yılında İstanbul’da doğan sanatçı, 1975’te Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’ne girdi. Aynı yıl Ankara Sanat Tiyatrosu’nda çalışmayan başlayan Erkekli, Maksim Gorki’nin “Ana” oyunuyla profesyonelliğe transfer oldu. 1985-1989 yıllarında Devlet Tiyatrosu’nda, 1989-2000 yıllarında AST’ta çalıştı. 1982 ve 1996 yıllarında Sanat Kurumu “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı. "Sakıncalı Piyade", "Ne Oldu Sana?", "Galile", "Rumuz Goncagül", "Yer Demir Gök Bakır", "Bir Ceza Avukatının Anıları", “Kayıplar”, “Yaz Misafirleri”, "İnadına Yaşamak" gibi oyunların yanısıra, "Dolap Beygiri", "Mavi Sürgün", "Deniz Gurbetçileri" ve "Kurtuluş" gibi televizyon ve sinema yapımlarında rol aldı. 1994-2000 yıllarında Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Oyunculuk Ana Sanat Dalı bölümünde oyunculuk üzerine ders verdi. 1996-97 döneminde "İnadına Yaşamak" ile Altan Erbulak ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği ödüllerini alan sanatçı, BKM Oyuncuları’na katıldıktan sonra, “Vizontele” filmindeki rolüyle Antalya 2001’de “En İyi Erkek Oyuncu” dalında Altın Portakal ödülü kazandı, "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" oyununda Ağustos 2000’de hayata veda eden Gürdal Tosun’un rolünü üstlenen Erkekli, ayrıca “Bir Demet Tiyatro" dizisi ile “Bana Bir Şeyhler Oluyor” oyununda da rol aldı.

Yılmaz Erdoğan (Senarist-Yönetmen-Oyuncu)
1968 Hakkari doğumlu Yılmaz Erdoğan, 1987 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi’ndeki eğitimini yarıda bırakıp, Ferhan Şensoy’un kurduğu Nöbetçi Tiyatro kadrosuna dahil oldu. Bir yıl sonra Güldüşündürü Tiyatrosu’nu kurarak, kendi yazıp yönettiği "Kanuni Sultan Süleyman ve Rambo" adlı oyunu sahneye koydu. Sonraki yıllarda, Levent Kırca Tiyatrosu’nda "Gereği Düşünüldü" müzikali ile "Olacak O Kadar" televizyon dizisinin metinlerini, Yasemin Yalçın Tiyatrosu’nda ise "Kadınlık Bizde Kalsın" adlı oyunu kaleme aldı. 1994’de Necati Akpınar’la birlikte BKM Oyuncuları’nı kuran Erdoğan, "Otogargara", "Cebimde Kelimeler", "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" ve "Bana Bir Şeyhler Oluyor" tiyatro oyunları dışında, "Bir Demet Tiyatro" adlı televizyon dizisinin senaryosunu yazdı.

"Hüzünbaz Sevişmeler" adını verdiği bir öykü, “Kayıp Kentin Yakışıklısı" ve "Anladım" adlı da iki şiir kitabı bulunan Yılmaz Erdoğan, ayrıca “Haybeden Gerçeküstü Aşk" adlı oyununa kaynaklık eden "Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar" diyaloglarını, "Hijyenik Aşklar" denemelerini ve "Bir Demet Tiyatro"daki Feriştah tiplemesinin fantezilerinden oluşan "Feriştahın Fentezileri" adlı çalışmalarını da kitap haline getirdi.

2000 yılında Türkiye’de tüm zamanların en büyük gişe rekorunu kırarak, 3.5 milyon seyirciye ulaşan "Vizontele" filminin senaryosunu yazan ve başrollerinden birini oynayan sanatçı, üç yıl sonra çektiği ikinci versiyon "Vizontele Tuuba" ile başarı grafiğini devam ettirdi.

Necati Akpınar - Yapımcı
Celal Tak - Yardımcı Yönetmen
Deniz Özerman, Derya Oyanay - Yönetmen Yardımcıları
Seyfi İpek, Gülçin Özünal - Prodüksiyon Sorumluları
Berfin Erdoğan,Yağmur Akpınar, Ali Çika, Can Erkekli, Gürdal Tak - Prodüksiyon Yardımcıları
Metin Kalender - Müzik
İlhan Demir, Murat Demir, Yücel Demirci - Işık ve Ses
Sadık Kızılağaç - Kostüm Tasarım
Cemile Çam - Kostüm-Aksesuar Sorumlusu
Suzan Kardeş - Saç-Makyaj
Ali Cem Köroğlu - Dekor
Recep Özüpek, Arif Özüpek, Ali Yamaç, Ali Çevik, İbrahim Yel, Mehmet Şahin - Dekor Uygulama
Yücel Tunca, Bahadır Tanrıöver, Kemal İybar - Fotoğraf

Barkovizyon: BKM Film
Yönetmen: Ali Taner Baltacı
Kameraman: Mithat İnandım
Kurgu: Çağrı Türkkan
Görsel Arşiv: Tuncay Özkan
Ses Efekt: Erkan Altınok

Hiç yorum yok: