Diggcinema | Music Exploit | MP3 VALLEY | CANLI TV

Cuma, Ekim 17, 2008

Paralı Askerler

Türk Kurtuluş Savaşı'nda iki Amerikalı

Öyküsü bütünüyle Türkiye'de geçen, ancak -vaktiyle sansür kurumu tarafından yasaklanmış olması nedeniyle- Türk sinemaseverleri açısından tam bir sır olan ilginç bir serüven filmini " "Paralı Askerler"den bahsedeceğiz sizlere

- Filmin Orijinal Adı : 2001: You Can't Win 'Em All (1970) (Türkiye'de Yaygın Olarak Bilinen Türkçe Adı: "Paralı Askerler")

- Yönetmeni : Peter Collinson

- Başrol Oyuncuları : Charles Bronson, Tony Curtis, Fikret Hakan, Salih Güney

- Mustafa Kemal Atatürk'ü Canlandıran Aktör : Patrick Magee

Filmin Konusu : Sözkonusu yapıt ülkemizde şimdiye kadar sinemalarda ve televizyon kanallarında hiç gösterilmedi. Çekimleri İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilen, yapımına kalabalık bir Türk teknik ekibinin de katkıda bulunduğu bu filmin başrollerinde ise Charles Bronson, Film izle, Sinema izle, Bedava film izle, film indir Tony Curtis, Fikret Hakan ve Salih Güney'den oluşan son derece renkli bir kadro yer alıyordu.

Dönem, 1920'li yılların başları... Adam ve Josh adlı Amerikalı iki eski asker, yanlarında bir grup serüvenci ve içi ağzına kadar silah dolu bir gemiyle Osmanlı Devleti'nin Ege kıyılarına demir atarlar. İki kafadarın başlangıçtaki tek derdi, uzak diyarlara açılıp oralarda bir "savaş" bulmak ve ihtiyacı olanlara silah satmaktır. Tam ortasına düştükleri Türk Kurtuluş Savaşı da voliyi vurmak için gayet ideal bir pazar görünümündedir. Fakat kahramanlarımızın kısa yoldan köşeyi dönme hesapları çok geçmeden çökecek ve bu savaşta onlar da adım adım birer "taraf"a dönüşeceklerdir.

Önceleri, kendilerini koruma görevlisi olarak kiralayan Egeli yerel lider Osman Bey'in milis kuvvetlerinde görev yapmaya başlayan Amerikalı fedailer, bu kişinin başka bir kente nakledilen servetine gözcülük yaptıkları ilk görevleri sırasında nisbeten rahat ve eğlenceli günler yaşarlar. Ancak sonradan işin içine Anadolu'ya saldıran Yunanlılar ve hem onlarla hem de çökmekte olan İstanbul yönetimiyle mücadele hâlindeki Mustafa Kemâl Paşa'nın birlikleri girince, bu topraklarda işlerin o kadar da eğlenceli olmadığı anlaşılacaktır.

PART 1 İZLEMEK TIKLA

Bölüm 2








Bölüm 3









Bölüm 4








Bölüm 5



Hiç yorum yok: